Dizinden ameliyat olan kadın öldü, ailesi suç duyurusunda bulundu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Ocak 2007 18:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde dizinden ameliyat edilen bir kadının kısa süre sonra ölmesi üzerine ailesi, sağlık personelinin ihmali olduğu iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Alınan bilgiye göre, Vakfıkebir Devlet Hastanesi Ortopedi Ünitesine dizindeki sorun nedeniyle başvuran Havva Furuncu (69) dün ameliyat edildi.

Ameliyatın ardından iki ünite kan nakli yapılan Furuncu bir anda fenalaştı.

Furuncu, doktorların müdahalesine rağmen öldü.

Havva Furuncu'nun ölümünde sağlık personelinin ihmali olduğunu ve Furuncu'ya yanlış kan nakli yapıldığını iddia eden ailesi, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu üzerine Trabzon Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapılan Havva Furuncu'nun cenazesi, daha sonra Demirciler köyünde toprağa verildi.

Yetkililer, otopsi sonucunun birkaç gün içinde açıklanacağını belirttiler.

Vakfıkebir Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Kemal Haliloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Havva Furuncu'nun ölümünün kendilerini de şaşırttığını söyledi.

Hastaya yanlış kan verilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını savunan Haliloğlu, "Kan ünitemizdeki tüm ürünler tetkik edilir. Hastanın doktoru bile bu durumun beklenmediğini ifade etti. Kesin ölüm nedenini otopsi sonucunda öğrenebileceğiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber